Päivään mahtuu monenmoista...

Pyykkiä
Perjantaiaamuna pakkasin kaiken kertyneen pyykin miehen mukaan, äitini pestäväksi. Meidän pesukone sanoi työsopimuksen irti joitakin päiviä sitten, ei suostu linkoamaan. Kuusihenkisen perheen ja yhden kestoilijan huushollissa se lähentelee katastrofia. En millään haluaisi uutta (tai uusvanhaa) konetta enää tähän huusholliin, sillä muutto on jo melko lähellä. Mutta ehkä minä joudun antamaan periksi, vaikka äiti kyllä ihanasti lupasi auttaa pyykin kanssa.

Uusia taitoja
Aamupalalla herra 3kk 6 päivää päätti kääntyä mahalleen vasemman kyljen kautta. Pieni mies makoilee keittiön puusohvalla (tuolit putoamisen esteenä), vaan ei taida makoilla enää ellei kehitetä tukevampaa reunaa. Oikealle puolelle ei vielä yritäkään kääntyä. Vasen nyrkki löytyi samana päivänä kun herra täytti 3kk. Tuleekohan tästäkin pienestä miehestä vasenkätinen? Eskarilainenkin on ja hän toivoikin aiemmin vauvasta vasenkätistä tyttöä.

Isommat koulussa
Vein nuorempien kanssa eskarilaisen koululle ja jatkoimme matkaa tontille. Missiona yläkerran imurointi. Kahden tunnin työrupeaman jälkeen tallustin takaisin kotia, kummankin pikkumiehen nukkuessa rattaissa. Kolme varttia ehdin istahtaa, kirjan ja virkkuuksen ääreen, kunnes piti lähteä eskarilaista hakemaan.

Huono äiti
Tokaluokkalaisella alkoi koulu tuntia myöhemmin kuin eskarilaisella ja hän sai lähteä kouluun itsekseen. Muistuttelin moneen kertaan aamulla, että laittaa verkkarit jalkaan, kun perjantaisin on liikuntaa. Huono äiti fiilis iski tokaluokkalaisen tullessa koulusta. Verkkarit oli kyllä jalassa, mutta herra oli ilman sukkia! Avojalon luokassa -enää ei ole kesä. Mitähän sijaisopekin mahtoi aatella...

Täysi  päivä
Iltaan mahtui vielä molempien koululaisten jalkapalloharjoitukset. Kentän laidalla oli muuten kylmä. Meillä oli onneksi tarpeeksi vaatetta, mitä ei voi kaikista muista sanoa. Haluaisin itselleni askelmittarin, kävelyä tulee päivittäin jokseenkin paljon. Harvinaista kyllä, iskäkään ei mennyt illalla tontille, vaan touhusi poikien kanssa vielä ennen nukkumaanmenoa. Ja kaiken tämän keskellä on luonnollisesti laitettu  ruokaa ja välipalaa, vaihdettu vaippaa ja tissitelty, puettu ja riisuttu, leikitty ja väitelty, kielletty ja kehuttu. Ja illalla väsytti äitiäkin. Seuraava päivä olisikin jo sitten ihan oma tarinansa. 

Huono äiti -puuskassa sain aloitettua vihdoinkin lapaset vanhimmaiselle. Kaivoin lankalootasta paksua lankaa (Isoveljeä) ja sieltä löysin myös ne kotitontun kähveltämät bambusukkikset (5mm). Jospa lapsella olisi maanantaina uudet lapaset, täytynee neuloa samantien useammat.

**


Edellispäivänä sain ystävältä kahdet ihanaiset villapöpät nuorimmalle. Täytynee saada se pesukone kuitenkin, ihan vain jo siksi, että pääsee käyttämään näitä ihania villiksiä ;-).

Malli: Villapöpät Ullasta

Alemmat Vironvillasta, ylemmät Novita Purosta

Kiitos Katja!