Pitkä on ollut tämänkin peiton tie, ei valmistunut viime vuonna äitienpäiväksi, ei syntymäpäiväksi, ei joululahjaksi -ja nytkin meni myöhäisenä äitienpäivälahjana. Suunnitelmakin on matkan varrella muuttunut moneen kertaan. Itselle muistiin seuraavaa kertaa varten, että suunnittele ensin loppuun asti ja toteutua vasta sitten. Tosin -matkan varrella jämätilkuista suunnitteleminen tuntuu paljon mukavammalta kuin uusien kankaiden leikkominen.

oranssipeitto2.jpg

Ensin syntyivät vinot 9 -ruudut, sitten lisäsin yksiväriset ruudut ja niihin kaitaleet. Lopulta piti löytää 'taustakangas', jonka valinnassa sainkin sitten ammattiapua. Itse olisi valinnut jotain pliisumpaa ja toteuttanutkin yksinkertaisemmin. Tässä vaiheessa sain purkaa ohuet kaitaleet jokaisen blokin ympäriltä ja ommella välikaitaleet uusiksi. Ensimmäisen rivin jälkeen ei ollut paluuta takaisinpäin, vaikka siinä vaiheessa valkeni kuinka suuresta työmäärästä oli kyse... Ja kieltämättä monta kertaa epäilytti, että miltähän tämä tulee valmiina näyttämään.

oranssipeitto.jpg

Taustakankaaksi löytyi kauniit puuvillaverhot kirpparilta. Oivallinen löytö! Ja kiva, että taustassakin on väriä, eikä vain yksiväristä puuvillaa.

oranssipeitto3.jpg

Tikkauksen pähkäilemisessäkin meni aikansa ennenkuin tohdin toteuttaa.

oranssipeitto5.jpg

Lopulta päädyin aloittamaan keskimmäisestä ruudusta ja jatkoin samaista vinoneliötä koko peiton ympäri. Suorat linjat kaartuivat matkan varrella, mutta silti pidän tikkausta varsin onnistuneena. Peitto olisi valmistunut äitienpäiväksi, jos olisin löytänyt reunakaitaleeksi ostamani kankaan. Vaan enpä löytänyt kuin viikkoa myöhemmin. Reunan ompelussa ei sitten tosin nokka kauaa tuhissutkaan, kun tein sen koneella erittäin hyvän ohjeen avulla. Ja samalla löysin monia hyviä tilkkuvideoita, joten ompeluinspis ei ainakaan vähentynyt.

oranssipeitto4.jpg

Peitto on varsin raikkaan värinen ja kaikessa kirjavuudessaan mielestäni varsin onnistunut, mutta äärimäisen hankala kuvattava. Joko väristä tulee liiankin kirkas tai liian tunkkainen. Peiton pituus ei ehkä ole ihan optimaalinen, mutta kankaita ei jäänyt niin paljoa, että pituuteen olisi voinut jotakin lisätä -eikä ehkä ulkonäköteknisesti olisi kannattanutkaan.