Viisikymppisistä on siirrytty kuusikymppisiin. Neuloin kummitädilleni pienen pähkäilyn jälkeen suorakaiteen muotoisen pitsihuivin villa-silkkilangasta. Kerrankin sain neuloa 'minunvärisestä' langasta. Se huono puoli siinä tosin on, ettei neuletta meinaa raskia antaa eteenpäin. Onneksi lahjan saaja tuntui tykkäävän huivista.

Ihana, henkäyksen ohut ja ah, niin kauniin värinen.

Ohjeen löysin ravelrystä, mutta ystäväni Haapsalu Sal:ia selatessani löysin mielestäni prikulleen saman mallikuvion. Minä tein huiviin neljä mallikertaa ja reunoista aavistuksen leveämmät kuin ohjeessa.

Vielä ulkokuva ilta-auringossa otettuna. En mitannut pingotettua huivia, mutta arvioisin koon olevan vajaa 30cm * 170-180 cm.

Ohje: Leaf Lace Scarf (näytti muuttuneen maksulliseksi)

Lanka: Teetee Elegant 50g, Puikot: 4mm

**

Lahjan paketti olisi ansainnut paremmankin kuvan, mutta kuvaapa nyt sellofaanissa olevaa... Idea on äidiltäni, toteutus hyvä yhteistyö.

Vessa- ja talouspaperin hylsyistä on tehty putki, joka päällystettiin pikkukukkaisella kankaalla (putki on hieman pidempi kuin huivi on leveä). Päihin ommeltiin vielä kankaat (sisällä vanua), jottei putken sisälle näy. Onnitteluteksti kirjoitettiin suoraan kankaaseen permanenttitussilla. Huivi rullattiin putken päälle ja koko komeus päällystettiin sellofaanilla ja muotoiltiin karkin malliin. Päälle vielä orkidean kukka teipillä kiinni. Kaunis paketti tuli.

Minulla jää monesti paketointi jokseenkin ohkasiin kantimiin, äidiltäni puolestaan löytyy hyviä ideoita. Korttikin piti tehdä, mutta se odottaa edelleen inspiraatiota... ehkä sitten seitenkymppisiin.