Minusta tuli tänään kummi ystäväni pienelle tytölle. Suloinen neiti oli itse rauhallisuus koko juhlan ajan.

Pitihän kummin toki jotakin lahjuksiakin viedä. Kahdelle aiemmalle kummilapselleni olen ommellut peiton, johon olen aplikoinut muutaman kuvan, lapsen nimen sekä syntymäpäivän, -ajan, -painon ja -pituuden. Tällä kertaa ajattelin hieman oikoa ja ostaa vain kummilusikan lahjaksi. Mutta mutta, eihän se onnistu -ainakaan minulta. Viikko sitten iski pakottava tarve haalia kankaita peittoa varten, ja sen kummemmin asiaa suunnittelematta ryntäsi naisten joulumessuille ostamaan tilkkukankaita PeeKaalta. Vaaleanpunainen on minun väri, mutta en pidä siitä, että kaikki tyttövauvat puetaan hempeän vaaleanpunaiseen (ja vaaleanpunaiseksi maalataan myös huoneen seinät, sängyt, lakanat jne... argh). Mutta siinä minä seison PeeKaan myyntipisteellä ostamassa vaaleanpunaisia kankaita.

Arvaahan sen miten siinä käy. Kankaat makasivat keittiönpöydällä, enkä minä saanut niistä mitään järkevää suunniteltua. En vaikka mitenpäin pyörittelin. Itse kankaissa ei ollut mitään vikaa, kauniita kankaita, jotka sointuvat kivasti yhteen. Mutteivat sovi käyttötarkoitukseensa, perinteiseen tilkkutyöhön olisivat olleet omiaan. Ei muuta kuin takaisin kangasvarastoja ja yksivärisiä puuvillakankaita penkomaan. Keittiönpöydällä oleva kangaskasa kasvoi, muttei ensimmäistäkään järkevää ajatusta niistä syntynyt. Totesin miehelleni, että täytynee nukkua yön yli.

Maanantaiaamuna keitin poikkeuksellisesti kahvit kotona ja aamukahvia juodessani näin valmiin peiton silmissäni.

2142429.jpg
Ylemmässä kuvassa peiton päällinen on kasattuna, vanu ja pohjakangas vielä puttuvat. Valo ei riitä edes päiväsaikaan ulkona kuvien ottamiseen. Vauvan nimeä ei kerrottu etukäteen, joten se puuttuu peitosta.

2142516.jpg

2142575.jpg

Kuvat ovat toivottoman huonoja, mutta meidän kameralla en kertakaikkisesti parempaan pystynyt. Itse peitosta tuli aika kiva. Tämä on ehkä sitä 'ominta minua', peitto on syntynyt ihan omista ideoista ja ajatuksista.

Korttikin piti tehdä. Olen viime keväästä asti ihastellut Maijan tekemiä kangaskortteja. Ja erityisesti Maijan tapaa siivota työpöytä 'leikkuujätteestä' tekemällä kauniita kortteja. Sitä päätin minäkin kokeilla; peiton leikkauksesta jäänyttä kangassilppua pohjaksi (silpun liimasin kaksipuoleisella liimaharsolla kovikepohjaan), organtsa päälle ja kirjontalangalla tikkausta. Pari nappia koristeeksi. Tästä tuli ihana!

2142428.jpg