Alkukesästä olleisiin juhliin piti saada tietysti jotain päällepantavaa. Vaatekaupoissa juokseminen ei natsannut, joten suunnittelin laittavani pari vuotta vanhan, mutta erittäin vähän käytetyn asun. Ja pitihän siihen toki jotain uuttakin saada. Ajatuksissa oli bolero, paksuhkosta langasta ja värinä ehdottomasti turkoosi (vähän outo väri minulle). Langat löytyivät Kärkkäisen alekorista... turkoosia Teddyä. Mutta sopivaa ohjetta ei tullut vastaan. Ei vaikka kuinka hain. Kunnes... Helmis esitteli tyttärilleen neulomansa bolerot. Siinä se oli -minun bolero ja vieläpä samaisesta langasta.

Hieman päänvaivaa aiheutti koko. Helmis oli neulonut bolerot tyttärilleen, joten vähän arvelutti, että miten saan siitä itselleni sopivan. Ohjeessakaan ei ollut mitään mainintaa, että onko kyseessä lasten vai aikuisten koko (tai sitten minä missasin sen kohdan). Niinpä sitten summanmutikassa lisäsin kaksi silmää miehustaan ja kaksi takakappaleeseen sekä yhdet kumpaankin hihaan. Puikoiksi seiskan pyöröpuikot.

Bolerosta tulee ohjeen mukaan tehtynä kovin lyhyt, joten minä sitä hieman jatkoin. Ja koska pituutta lisätessä helmasta olisi tullut takaa liian löprö ja leveä, kavensin muutaman silmukan kahta puolta takakappaletta. Näin bolerosta tuli minulle hyvin istuva ja tykkään siitä todella paljon.

1855905.jpg

Lanka: Novita Teddy, väri turkoosi
Malli: Shrug This omilla muokkauksilla
Puikot: 7 metallipyöröt

1856016.jpg

Tässä ohjeessa törmäsin ensimmäisen kerran moneen asiaan; englanninkieliseen ohjeeseen, ylhäältä alas neulottuun 'puseroon' sekä silmukkamerkkeihin. Silmukkamerkit -mitä ne ovat ja mihin niitä muka tavitaan? Aikani surffailtua löysin hyviä kuvia silmukkamerkeistä ja niinpä insinöörillä heti raksuttamaan, että mistäs moiset siihenhätään saataisiin. Apu löytyi askartelutarvikkeiden joukosta. Käyttämättömiä korvakorukoukkuja sekä rikki mennyt lasten rannekoru. Irrotin leppäkertun rannekorusta korvakorun koukkuun ja vähän koukkua muotoilemalla sain toimivan silmukkamerkin. Ei kaunein ratkaisu, mutta toimi ihan hyvin. Ja nyt on ymmärrys myös silmukkamerkkien tarpeellisuudesta.

1855911.jpg