Olen kammonnut sukkien kutomista. Niistä tulee aina jotenkin kummallisen malliset, ne ei istu jalkaan, kiilakavennus ei toimi ja kaiken lisäksi ne pyörii jalassa. Mutta nyt, koirankarvasukista tuli ihanat! Ne istuvat jalkaan, ovat sopivat ja jopa sukan näköiset! Kantapääkin onnistui hyvin, vaikka jouduinkin poimimaan silmukat kantalapun reunasta. Ehkä minulla on vielä toivoa.

1800539.jpg
Lanka: koirankarvalanka, kehrätty Ylistaron kehräämössä
Malli: Marttojen sukkakilpailun satoa (Novita 3/2008)
Puikot: 3,5 metallipuikot

Varresta jätin yhden mallikerran pois ja mallikerran reunimmaiset nurjat neuloin kiertäen, muuten sukat ovat ohjeen mukaiset. Yritin neuloa napakasti ja aika hyvin siinä onnistuinkin. Alkuun kärjen kavennus (sellainen 'lapasen kavennus', mikä lie oikealta nimeltä ?) tuntui sukassa hieman oudolta, mutta äkkiä sukka muotoutui jalkaan. Kuvassa sukat on suoraan puikoilta (langat kuitenkin päätelty), ilman mitään rässäyksiä tai pingotuksia. Malli on kaunis, kunpa vain tietäisin, että kuka sen on suunnitellut.

Iso kiitos kaikille mukavista kommenteista ja tervetulotoivotuksista! Hyvinhän tänne on kotiutunut, turhan paljon vain menee aikaa toisten blogeja kahlatessa ;-) Ehkä tulee kuitenkin omat työt paremmin vietyä loppuun, jotta ne pääsee tänne kirjaamaan.

Onnistuneista sukista innostuneena pesin tänään viisi vyyhtiä koirankarvalankaa ja seuraava sukkamallikin on jo odottamassa. Pitäisi vain tehdä ensin kiireellisempiä töitä alta pois.