Nyt on luurankopaidat valmiit. Painokuvan löysin Ottobren lehdestä, kalvolle piirsin ja askarteluveitsellä leikkasin. Onnistui ihan hyvin, vaikka kaarevat linjat ovat välillä vähän hankalia. Ensimmäisen testin tein omaan puseroon. Ja koska äidin pidassa luuranko kimalsi, olisivat pojatkin halunneet kiiltelevän kuvan.

Painovärit Donnolta, Folk Art Fabric. Ruskea on sekoitettu tumma ruskea, oranssi ja hopea. Oransissa on aavistus hopeaa kiiltelyn aikaansaamiseksi. Punaisessa vain punaista.

En halunnut ommella kolmea ihan samanlaista paitaa, joten kokeilin erilaisia huolittelutapoja.

Oranssissa kaulus on kantattu paitatrikoolla, hihansuut vain käännetty. Tikattu oranssilla.

Ruskeassa kaulus ja hihansuut on kantattu resorilla.

Punaiseen laitoin perinteisemmän resorikauluksen ja hihansuut, mutta koska kaula-aukko oli hieman iso, lisäsin tuplakauluksen.

Olen edelleenkin sitä mieltä, että resori on liian paksua trikoopaitojen kanttaukseen, saumakohdasta ei tahdo tulla millään siistiä (siis olkasauma tai hihan sivusauma). Miten ihmeessä muuta saa sen onnistumaan? Peitetikkoken kuuluu kyllä jo niin kalustoon, etten soisi sen enää minnekään lähtevän. Toivottavasti pääsemme siitä jonkilaiseen ratkaisuun -tai sitten minä olen pakotettu hommaamaan itselleni oman.

Vielä yhteispotretissa, olisi pitänyt silittää paidat ennen kuvaamista...