Kinkereillä oli viisi eri työpajaa. Jokainen osallistuja sai valita työpajan johon osallistua ja me järjestäjät ohjasimme tarvittaessa. Keväällä minulle sitten annettiin aiheeksi 3D miniatyyrityö. Niin, että mikä? Aluksi meinasi iskeä paniikki. Miten minä insinööri nyt heittäydyn niin taiteelliseksi, että loihdin hienoja tauluja toisten katsottavaksi ja vieläpä ohjeistan, että miten ne tehdään. Teki niitä tauluja ja malleja onneksi muutkin.

Oma versioni muodostui villan ja vapaatikkauksen yhdistelmästä liukenevalle tukikankaalle. Ensimmäinen versio onnistui loistavasti -paitsi ettei se mahdu minihkään kehykseen...

villataulu5.jpg

No, tekniikka osoittautui toimivaksi ja tämän mallin pohjalta pystyin kirjoittamaan ohjeen.

villataulu3.jpg

Kissankellotaulussa kissankellot on kirjottu vain langalla, pohjassa on villaa sekä pari lehteä tehtynä samalla tekniikalla kuin ruusukin. Hämärä keli ja lasi syövät värit taulusta.

villataulu4.jpg

Seuraavaksi kokeilin orkideaa. Muuten hyvä, mutta villan hapsottavia reunoja ei kannata leikata terälehdistä pois.

villataulu2.jpg

Ja sitten piti kokeilla jotain muuta. Perhosen siivissä on kolmea eri villaa, ensimmäiset tikkaukset violetilla ja sitten kullan värisellä langalla on tehty runko ja korostettu siipiä halutuilta osin. Tästä tuli aika hieno, tosin kehyksistä otettu kuva ei näytä miltään.