Sammakkomiehen asu valmistui eilen...

Taas leikittiin piilosta verhon takana

Asuun kuuluvat paita ja kalsarit

Kuvaksi hyppäsivät myyrän sammakkokaverit

Painaminen onnistui yllättävän hyvin. Tein neljä kalvoa, käytin viittä väriä. Kankaana on varsinaista vuosikerta trikoota, en edes muista mistä sen olen ostanut. Mutta kangas on ihanan pehmeä ja joustava -vähän epämääräisen värinen; sinertävän harmaa (?). Kuvat on otettu iltahämärällä, joten ovat mitä ovat.

Kankaan päälle laitoin malliksi Ottobren Rille -paidan kaavan, mutta leikkasin kyllä jotain ihan muuta. Pienensin kaula-aukkoa muotoilemalla paidan yläosaa ja hihaa. Kalsarit tai leggingsit tai mitkä nämä nyt onkaan, leikkasin Ottobre 4/2004 lehdessä olevalla pojan kalsarin kaavalla. Asu on sangen mieluisa, valmistumisesta lähtien se on ollut pikkuherran päällä. Ja arvatkaa vain tahtovatko isommatkin omansa...

Pääsin kuin pääsinkin peitetikkikoneen pauloihin. Ensin meinasin ommella käänteen ompelukoneella, mutta jostakin syystä se ei ottanut onnistuakseen. Niinpä virittelin peitetikkikoneen hollille, vaihdoin neulat ja langat, ja hurautin käänteet. Ne onnistuivat todella hyvin. Ainoa ongelmakohta on vielä kankaan irrottaminen koneesta. Mutta ehkäpä harjaannun siinäkin. Kanttasin myös kauluksen resorilla, mutta laitoin resorin kolminkerroin. Näin itseasiassa teen myös trikoiden kanssa. Ei tule ihan niin paksua.

**

Käsillä tekemisen saralla viikonloppuun on kuulunut myös toppahousujen parsimista, tuulipuvunhousujen vyötärön kiristämistä, virpomisoksien askartelua ja sytykeruusujen tekoa. Vähän on fiilistelty tulevaa pääsiäistä keltaisen kääretortun ja narsissien sekä raeruohojen avulla.

Kuivuneet narsissinkukat keräsin konjakkilasiin, en raskinut heittää pois.

**

Sain ensimmäisen tunnustuksen Ihastellen, ihmetellen -blogista, kiitos Anette!