Ei, tietokone ei ole rikki, käyttäjä korkeintaan. Käsityöajan ja -jaksamisen ovat varastaneet uuden kodin viimeistelytyöt, muutto ja viimemmäksi myös joulu. Tontti on muuttunut kodiksi ja se on vienyt kaikki mehut, käsityöt ovat muutamaksi viikoksi jääneet. En tehnyt yhtään joululahjaa, jotakin pientä käsityöaiheista kuitenkin ostin. Ihania lahjoja sain, mutta niistä myöhemmin.

Marraskuussa sain kuitenkin jotain pientä aikaiseksi. Tätini täytti pyöreitä, joten ompelin hänelle kässäpussin pellavasta ja kapeasta vakosametista. Napit kaivoin mummu vanhasta nappilootasta.

Kaulurit aiheuttavat tässä huushollissa harmaita hiuksia. Yksi kutittaa, toinen on hukassa, kolmas ei kelpaa, joku unohtaa, joku ei halua käyttää. Kaulureita ja kaulaliinoja alkaa olla jo liuta, mutta ongelma ei ole ratkennut. Olin jo ostaa kaupalliset versiot, mutta kun niitä läheisessä kaupassa silmäilin, päätin vielä yrittää. Kaivoin anopin tuomasta laatikosta harmaata resoria ja leikkelin summanmutikassa hartiakappaleen ja siihen päänreiän. Reikään saumuroin kiinni kaulaosan. Kaksi isompaa ja yksi vähän pienempi. Aikaa ei mennyt minkään vertaa ja niin meillä oli kolme mukavantuntuista kauluria.

Nyt on jo käyttökokemusta. Kaulurit eivät kutita, yksi kuitenkin aktiivisesti unohtaa omansa, yksi hukkaa omansa kuten ennenkin ja yksi ei tarvitse, kun paksummassa pipossa on kauluri valmiina. Eli tilanne ei hirmuisesti parantunut, mutta onpahan hieman suurempi todennäköisyys löytää kauluri uloslähtiessä, kun niitä on muutama enemmän.

**

Tässä välissä nuorimmainen ehti täyttää jo puoli vuotta, huomenna tulee 7 kk. Mihin aika jouksee niin nopeasti? En tahdo pysyä perässä. Pikkumies liikkuu pyörimällä kyljen kautta ja napansa ympäri. Soseita on syöty reipas kuukausi. Ei siksi, että maito ei olisi riittänyt, vaan siksi, että herralla oli niin suuri halu syödä, kun muutkin söivät. Meinasi viedä lusikan toisten käsistä. Nyt on ylen tyytyväinen, kun saa istua muiden mukana pöydän ääressä. Välillä jutustelu oli vähemmällä, mutta nyt on taas pari viikkoa juttua riittänyt. Ensimmäinen hammaskin ilmaantui reipas viikko sitten.